Tiršta keturių grūdų sriuba su daržovėmis

Vidutinis 18 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Sriubai:

  • 100 g avižų grūdų (kruopų)
  • 100 g miežių grūdų (kruopų)
  • 100 g sorų grūdų (kruopų)
  • 100 g raudonųjų ryžių
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 4 vidutinių bulvių
  • 1 didelės morkos
  • 1 saliero stiebo
  • 1 svogūno
  • 1 nuluptos česnako skiltelės
  • 1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro
  • 3 arb. š. Susijęs vaizdas ekologiško sultinio
  • Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 stiklinės balto sauso vyno
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Žiupsnelio druskos

Brusketoms:

  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šviesios itališkos duonos

Kaip gaminti?

Grūdus iš vakaro pamerkti vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą nupilti vandenį. Bulves supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą taip pat smulkiai sukapoti. Užvirti 2 litrus vandens ir ištirpinti jame sultinį. Palikti puodą karštai. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5 minutes pakepinti česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberti smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinti 5 minutes. Suberti bulves, išmaišyti ir vėl kepti 5 minutes. Tada suberti išbrinkusius visus grūdus bei pupeles. Išmaišyti ir paskrudinti 5 minutes. Supilti baltą vyną, gerai išmaišyti. Tada supilti 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pridengtame puode virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti. Jei sumžėja skyčio, įpilti sultinio, bet nepersistengti, nes sriuba turi būti tiršta. Įberti druskos, jei trūksta.

Kol sriuba verda, pasiruošti brusketas. Itališką duoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti kepimo skardoje. Pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio rėžimu apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.

Patiektą sriubą apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!

Naudojama įranga: