Taurinis morengo desertas su maskarponės kremu

Vidutinis 10 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Morengui:

Maskarponės kremui:

Papuošimui:

  • 1 mango vaisiaus
  • Žiupsnelio juodo šokolado drožlių
  • Kelių šviežios mėtos lapelių

Kaip gaminti?

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų palaipsniui suberiant cukraus pudrą ir cukrų. Lopetelės pagalba tolygiai paskleisti išplaktus baltymus maždaug 2 cm storio sluoksniu ant kepimo skardoje iškloto kepimo popieriaus. Kepti iki 80°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Iškeptą morengą atvėsinti. Geriausia jį pasiruošti iš vakaro. Į plakimo indą supilti šaltą grietinėlę, suberti tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, šviežios mėtos lapelius ir paplakti elektriniu plakikliu 3-5 sekundes. Tada įberti vanilinio cukraus ir vėl trumpai paplakti. Po to įdėti maskarponės sūrio ir tumpais intervalais, maždaug 3 kartus po 5 sekundes, vėl paplakti. Svarbu neperplakti, kad nesusidarytų+ sviestas. Desertinėse taurėse sluoksniuojame laužytą morengą, maskarponės kremą ir nuluptą bei kubeliais supjaustytą mango vaisių. Puošiame  šviežios mėtos lapeliais ir juodojo šokolado drožlėmis. Skanaus!

Naudojama įranga: