Tartaletės su citrininiu kremu ir morengu

Vidutinis 9 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

1 pakuotės sviestinių saldžių tartalečių

200 g šviežių aviečių

Morengui:

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 100 g cukraus
  • 100 g Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Dansukker logo“ cukraus pudros

Kremui:

Kaip gaminti?

Elektrinio plakiklio pagalba išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti apvalius morengus. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Iškepusius išimti iš skardos ir atvėsinti.

Prikaistuvyje užvirti vandenį kartu su citrinų tyre. Šluotelės pagalba išplakti kiaušinius kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Po truputį nuolat maišant į kiaušinių masę supilti užvirusią citrinų tyrės masę. Grąžinti masę į prikaistuvį, įdėti arbatinį šaukštelį sviesto ir nuolat maišant pakaitinti, kol sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir išmaišyti, kol sviestas ištirps. Gautą masę išpilstyti į tartaletes iki pat viršaus. Tartaletes padėti į šaldytuvą, kad įdaras atvėstų ir sustingtų.

Ant sustingusio tartalečių paviršiaus uždėti per vidurį po morengą ir aplink jį išdėlioti aviečių uogas.

Skanaus!

Naudojama įranga: