Tartaletė su šokoladiniu ganašu ir mangų – pasiflorų kremu

Vidutinis 11 Ingridientai
Recepto autorius
Gardu Gardu
Spausdinti

Išskirtinai šventiškas! Taip pat šį receptą galite pažiūrėti ir video: http://bit.ly/ŠokoladinėTartaletė

Jums reikės:

9 didelių šokoladinių tartalečių 

150 g juodojo šokolado

20 g invertuoto cukraus sirupo

140 g grietinėlės

20 g sviesto

160 g pasiflorų tyrės

330 g mangų tyrės

85 g cukraus (I)

170 g kiaušinių trynių masės arba 8 kiaušinio tryniai

85 g cukraus (II)

7 g želatinos

30 g vandens

140 g sviesto

Kaip gaminti?

Šokoladinis ganašas: užvirti puode grietinėlę su invertuoto cukraus sirupu ir užpilti ant šokolado. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Kai masė atvės iki 32-35° įdėti kambario temperatūros sviestą ir viską gerai sublenderiuoti.

Mangų – pasiflorų cremeux: Sumaišyti puode abi tyres su cukrumi (I). Atskirame inde gerai išplakti kiaušinių trynius su cukrumi (II) ir supilti juos į puodą su tyrėmis. Masę pastoviai maišant pakaitinti iki 84°C temperatūros. Nukelti nuo ugnies ir į ją sudėti išbrinkintą želatiną. Atvėsinti iki 40°C temperatūros, įdėti kambario temperatūros sviestą ir viską gerai sublenderiuoti.

Konditerinių maišelių pagalba išdalinti ganašą į tartaletės, ant viršaus paskleisti mangų – pasiflorų cremeux. Palikti vėsiai sustingti. Patiekiant galima užbarstyti liofilizuotų uogų trupinėlių, šokolado drožlių arba papuošti sezoninėmis šviežiomis uogomis.

Naudojama įranga: