Sveikuoliški sausainiai be gliuteno su riešutais ir šokoladu

Paprastas 9 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Susmulkinti graikinius riešutus. Į indą suberti avižinius dribsnius, kokoso drožles, smulkintus riešutus, bei miltus be gliuteno. Išmaišyti ir įpilti šlakelį vandens. Viską permaišyti, įdėti medaus ir vėl viską gerai išmaišyti. Skardoje ant kepimo popieriaus su konditeriniu žiedu arba su rankomis formuoti vienodo dydžio sausainius. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinti. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Įdėti į jį kambario temperatūros sviestą ir viską gerai permaišyti, kol sviestas pilnai ištirps ir masė taps blizgi. Jei reikia, dar šiek tiek pakaitinti. Atvėsusius sausainius pamirkyti šokolade, atvėsinti ir apibarstyti

 

Naudojama įranga: