Sūrio pyragas su citrininiu kremu (kurdu)

Vidutinis 10 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Sūrio pyragui:

Kremui:

Kaip gaminti?

Susmulkinti/sumalti sausainius ir sumaišyti su migdolų miltais. Išlydyti sviestą ir supilti ant sausainių trupinių, gerai išmaišyti. Suberti į kepimo formą, išlyginti ir suformuoti pagrindą, atšaldyti šaldytuve. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, supilti grietinėlę, perplakti, sudėti kreminį sūrį ir vėl gerai perplakti iki vientisos masės. Gautą masę supilti ant atšalusio pagrindo. Kepti iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Kiaušinius ir trynius išplakti kartu su cukrumi iki purumo. Citrinų sultis pakaitinti iki 90°C ir iš lėto pilti ant kiaušinių plakinio nuolat maišant. Gautą masę supilti atgal į puodą ir vėl pastatyti ant ugnies. Nuolant plakant kaitinti, kol pradės standėti. Perpilti į vėsų indą ir nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol sviestas pilnai ištirps, ir gautą masę atvėsinti.

Iškepusį pyragą geriausia palikti parai arba nors nakčiai pastovėti. Prieš patiekiant apipilti citrininiu kremu. Skanaus!

Naudojama įranga: