Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąja arbata mača

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Pyragui:

Kremui:

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Išlydyti sviestą. Į elektrinį smulkintuvą sudėti laužytus sausainius, įberti druskos ir užpilti sviestu. Sumalti iki vientisos trupinių masės. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant paviršių išlyginti iki lygaus pagrindo. Įdėti į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.

Tada į elektrinį smulkintuvą įdėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, suberti cukrų ir japoniškos arbatos mačos miltelius. Viską suplakti iki vientisos masės ir ją supilti ant sustingusio sviestinio pagrindo. Kepti iki 110°C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.. Iškepusį atvėsinti.

Kremui skirtus kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

Prikaistuvyje užvirti citrinų tyrę ir po truputį pilti ją į kiaušinių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti 1 arb. š. sviesto ir nuolat maišyti, kol kremo masė sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti šluotele, kol jis ištirps. Tada supilti kremą į konditerinį maišelį ir palikti šaltai, kad atvėstų.

Sūrio pyragą išimti iš kepimo formos ir konditerinio maišelio pagalba paviršių dekoruoti atvėsusiu citrininiu kremu. Ant kremo išdėlioti šviežias uogas bei pabarstyti netirpia cukraus pudra.

Skanaus!

Naudojama įranga: