Sūrio lazdelėmis įdaryta kiaulienos sprandinė, troškinta apelsinų sultyse

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Peilio pagalba įkišti sūrio lazdeles į mėsos gabalą. Troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir ant aukštos ugnies iš visų pusių apskrudinti mėsą. Tada sumažinti ugnį, ir užpilti mėsą iš penkių apelsinų išspaustomis sultimis. Į troškintuvą įmesti rozmarino šakelę, porą česnako skiltelių, įberti druskos, pipirų ir uždengti. Toškinti ant silpnos ugnies 40-60 minučių. Nuo likusio apelsino nulupti plonai žievelę ir supjaustyti ją siaurais šiaudeliais, o apelsino vidų išpjaustyti, kad liktų be baltų odelių. Likus 15 minučių iki troškinimo pabaigos, sumesti į troškintuvą. Atskirame puode užvirti pieną, įberti žiupsnelį druskos, nukelti nuo ugnies ir suberti kukurūzų kruopas. Gerai išmaišyti, vėl padėti ant ugnies ir 2 minutes pakaitinti maišant. Išmaišytą košę paskleisti kepimo inde ant kepimo popieriaus, išlyginti paviršių ir uždėti sviesto bei rozmarino šakelę. Palikti, kol ištirps sviestas. Išimti ištroškintą mėsos gabalą ant lentelės ir papjaustyti norimo storio riekelėmis. Į karštą padažą įberti miltų ir gerai išmaišyti. Mėsa patiekti su supjaustyta kukurūzų koše ir užilti padažu su apelsinų gabaliukais. Skanaus!

Naudojama įranga: