Šokoladinis gardėsis

Paprastas 5 Ingridientai
Recepto autorius
Gardu Gardu
Spausdinti

Jums reikės:

100 g mėgstamo šokolado
Pusiau džiovintų vaisių
Liofilizuotų uogų
Riešutų
Mėgstamų sėklų (saulėgrąžų, linų sėmenų, moliūgo sėklų)

Kaip gaminti?

Paprastas variantas: išlydyti šokoladą inde, įmerktame į karštą vandenį, ir supilti į šokolado plytelės dydžio formą, išklotą kepimo popieriumi. Įberti smulkintų pusiau džiovintų vaisių, sėklų arba liofilizuotų uogų pagal skonį. Leisti šokoladui sustingti.

Profesionalesnis variantas: ištemperuoti šokoladą, kad kakavos sviestas kristalizuotųsi ir sustingusi šokolado plytelė būtų kieta, traški bei blizganti. Įberti keletą šokolado tablečių į stiklinį ar plastikinį indą, tinkantį mikrobangų krosnelėms. Įdėti indą į mikrobangų krosnelę ir ištirpdyti šokolado tabletes nustačius 800-1000 W rėžimą. Išimti indą iš mikrobangų krosnelės kas 15-20 sekundžių ir gerai pamaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų tirpstančių šokolado tablečių temperatūra ir nepradėtų svilti. Kartoti šią procedūrą iki šokolado tabletės beveik ištirps, tačiau keletas mažų šokolado gabalėlių dar turi matytis inde. Tada gerai išmaišyti iki vientisos tirštos masės. Supilti į šokolado plytelės dydžio formą, išklotą kepimo popieriumi. Įberti smulkintų pusiau džiovintų vaisių, sėklų arba liofilizuotų uogų pagal skonį. Leisti šokoladui sustingti.

Tai puikus būdas pradžiuginti artimuosius ar įteikti nuoširdžią dovaną.

 

 

Naudojama įranga: