Sluoksniuotos tešlos „kišenės“ su vištiena ir kopūstu

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  •   500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo
  • 6 apvirto kopūsto lapų
  • 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
  • 50 ml balto sauso vyno
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 0,5 l pieno
  • 50 g sviesto
  • 3 valg. š. miltų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Žiupsnelis druskos
  • Susijęs vaizdas vištienos prieskonių

Kaip gaminti?

Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais. Įberti vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišyti. Lašinukus smulkiai sukapoti ir apkepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir apskrudinti ant aukštos kaitros. Tada sumažinti kaitrą, supilti vyną ir 5 minutes patroškinti.

Verdančiame vandenyje pakaitinti kopūstą ir nuimti 6 lapus (jei kopūstas didelis – 3 lapus ir perpjauti juos per pusę). Į juos suvynioti vištieną.

6 tešlos lakštus išdėlioti ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjauti kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės padėti kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždengti įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdyti ir suformuoti pyragėlius (kišenes). Sudėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ištepti kiaušinių trynių plakiniu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai paruduos.

Prikaistuvyje išlydyti  sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberti parmezano sūrį ir permaišyti iki sūris išsilydys.

Pyragėlius patiekti su bešamelio – parmezano padažu.

Skanaus!

Naudojama įranga: