Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį.

Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.

Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltą vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.

Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.

Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Skanaus!

Naudojama įranga: Electrolux garinė orkaitė; Electrolux indukcinė kaitlentė