Sluoksniuotas uogų ir maskarponės desertas su karamelizuotais trupiniais

Vidutinis 14 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Trupiniams:

Kremui:

Uogų sluoksniui:

  • 500 g šviežių braškių
  • 200 g šviežių aviečių
  • 200 g šviežių šilauogių
  • 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės
  • 2 valg. š. brendžio arba konjako
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus su YUZU

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Geriausia tešlą išmaišyti virtuvinio kombaino pagalba, bet galima išminkyti ir rankomis, tik ilgiau užtruks, kol neliks gumulėlių.

Į indą suberti cukrų, miltus ir sudėti šalto sviesto kubelius. Minkyti iki birių bei smulkių trupinių masės. Masę 2-3 cm storio sluoksniu iškloti ant maistinės plevelės, suvynioti ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusią masę sutarkuoti per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskleisti po visą paviršių ir apibarstyti pieninio šokolado smulkiais gabaliukais. Kepti apie 10 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią masę atvėsinti ir sutrupinti smulkiais gabaliukais.

Į gilų dubenį sudėti maskarponę bei suberti cukraus produktus. Išmaišyti ir elektrinio rankinio plakiklio pagalba iš lėto plakti bei po truputį supilti grietinėlę. Plakti iki purios masės.

Braškes supjaustyti ir suberti i dubenį. Taip pat suberti kitas turimas uogas, įpilti brendžio ir aliejaus šlakelį. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir išmaišyti.

Desertinėse taurėse sluoksniuoti uogas, kremą, vėl uogas, kremą ir ant viršaus užberti karamelizuotų trupinių.

Deserto paviršių galima per sietelį apibarstyti natūralios kakavos milteliais.

Skanaus!

 

Naudojama įranga: