Sicilietiški ryžių kroketai

Vidutinis 8 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Išvirti ryžius ir atvėsinti. Delne iš ryžių formuoti plonus paplotėlius ir į jų vidurį dėti po kumpio bei sūrio riekelę, įberti keletą atšildytų žirnelių. Tada paplotėlį uždaryti ir formuoti arba apvalios arba cepelino formos kroketą. Daryti tai drėgnomis rankomis ir šiek tiek pašlakstyti vandeniu, kad ryžiai geriau suliptų. Gautą kroketą pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti džiuvėsėliuose, sumaišytuose su persilado prieskoniais. Kroketus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. Skanaus!

Naudojama įranga: