Ryžių apkepas

Vidutinis 9 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 200 g „Carnaroli“ ryžių arba kitų trumpagrūdžių ryžių
  • 700 ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 50 g razinų
  • 50 g kedrų riešutų
  • 80 g sviesto
  • 1 valg. š. miltų
  • 2 cinamono lazdelių

Kaip gaminti?

Išbrinkinti vandenyje razinas.

Pieną supilti į gilią keptuvę, sudėti cinamono lazdeles ir suberti pusę cukraus. Retkarčiais pamaišant užvirti pieną, suberti ryžius ir sumažinti kaitrą. Virti nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta. Nukelti nuo kaitros, išimti cinamono lazdeles ir įdėti sviestą. Gerai išmaišyti, kol sviestas pilnai ištirps.

Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su likusia dalimi cukraus. Tada suberti kedro riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 valg. š. miltų. Viską gerai išmaišyti ir supilti į gautą masę ryžius. Permaišyti. Gautą masę supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Skanaus!

Naudojama įranga: