Romantikos karaliai „Morengai“

Paprastas 3 Ingridientai
Recepto autorius
Gardu Gardu
Spausdinti

Saldžius ir lengvus prancūziškus morengus siųskite savo artimiesiems it oro bučinius. Tirpstantis burnoje skanėstas pradžiugins ir smaližius, ir desertų gurmanus. Jums tikrai pavyks!

Kruopščiai suruoškite šiuos produktus:

Gaminimo būdas:
Kiaušinių baltymus sumaišykite su 30 g cukraus ir viską gerai išplakite. Iš likusio 300 g cukraus bei vandens išvirkite sirupą. Jis turi būti 115 °C temperatūros. Tuomet sirupą lėtai pilkite ant plaktų baltymų ir viską kartu plakite, kol masė atvės. Skardoje formuokite būsimus morengus ir džiovinkite juos 100 °C temperatūroje 25–30 min.

Na ir maloniausia dalis – morengų tirpimas burnoje!

Naudojama įranga: