Polentos lazdelės

Paprastas 8 Ingridientai
Recepto autorius
Gardu Gardu
Spausdinti

Jums reikės:

  • 250 g polentos (smulkaus malimo kukurūzų kruopų)
  • 1 l vandens arba sultinio
  • 20 g sviesto
  • Žiupsnelio rupios druskos
  • Žiupsnelio pipirų
  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio arba baziliko
  • 200 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?

Prikaistuvyje užvirti vandenį arba sultinį ir nuolat maišant šluotele iš lėto suberti polentą. Virti apie 5 minutes nuolat maišant šluotele, kol pradės tirštėti. Tada nukelti nuo kaitros, įdėti sviestą, suberti pipirus, mėgstamas prieskoninės žoleles ir tarkuotą parmezano sūrį. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti masę į stačiakampę formą. Išlyginti paviršių ir padaryti maždaug 2 cm storio stačiakampį. Uždengti paviršių maistine plėvele ir palikti keletui valandų šaldytuve (geriausia per naktį). Sustingusią masę supjaustyti maždaug 10 cm ilgio ir 2 cm pločio pagaliukais ir sudėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Teptuko pagalba ištepti juos alyvuogių aliejumi, pabarstyti rupia druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje,iki gražiai apskrus.

Patiekti galima su graikiniu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu. Tai puikus užkandis iškyloms ir draugų vakarėliams. Ypatingai draugiškas vaikams! Skanaus!

Naudojama įranga: