Polentos bokšteliai su jautienos faršo troškiniu

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 250 g polentos (smulkaus malimo kukurūzų kruopų)
  • 1 l pieno
  • 20 g sviesto
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 400 g jautienos faršo
  • Tarkuoto parmezano sūrio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Susijęs vaizdas maltos mėsos prieskonių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Tamsaus balzaminio acto
  • Šviežio baziliko lapelių

Kaip gaminti?

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti maltos mėsos prieskonius, išmaišyti ir sudėti jautienos faršą. Kepti nuolat pasmulkinant jį medine mentele, kad susidarytų vienodi „trupiniai“. Kai pilnai išgaruos vanduo, įpilti šlakelį balzaminio acto, įberti druskos ir supilti pomidorų tyrę. Gerai išmaišyti ir palikti uždengtą troškintis ant silpnos ugnies mažiausiai pusvalandžiui.

Užvirti pieną, ir nuolat maišant šluotele suberti polentą. Kai vėl pienas užverda, įberti druskos, pipirų ir įdėti sviesto. Gerai išmaišyti, nukelti nuo ugnies, uždengti ir palikti 10 minučių pastovėti. Tada ant stalo iškočioti palentą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Sušlapintos stiklinės pagalba formuoti apskritimus ir lėkštėje sluoksniuoti su jautienos faršo troškiniu. Gausiai apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu bei papuošti šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!

Naudojama įranga: