I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Polentos bokšteliai su jautienos faršo troškiniu


Ingredientai


Jums reikės:

1 l pieno
20 g sviesto
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
400 g jautienos faršo
Tarkuoto parmezano sūrio
Druskos
Pipirų
Maltos mėsos prieskonių
Šviežio baziliko lapelių
  • 1Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti maltos mėsos prieskonius, išmaišyti ir sudėti jautienos faršą. Kepti nuolat pasmulkinant jį medine mentele, kad susidarytų vienodi „trupiniai“. Kai pilnai išgaruos vanduo, įpilti šlakelį balzaminio acto, įberti druskos ir supilti pomidorų tyrę. Gerai išmaišyti ir palikti uždengtą troškintis ant silpnos ugnies mažiausiai pusvalandžiui.
  • 2Užvirti pieną, ir nuolat maišant šluotele suberti polentą. Kai vėl pienas užverda, įberti druskos, pipirų ir įdėti sviesto. Gerai išmaišyti, nukelti nuo ugnies, uždengti ir palikti 10 minučių pastovėti. Tada ant stalo iškočioti palentą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Sušlapintos stiklinės pagalba formuoti apskritimus ir lėkštėje sluoksniuoti su jautienos faršo troškiniu. Gausiai apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu bei papuošti šviežiais baziliko lapeliais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis