Plikytos tešlos pyragaičiai, įdaryti plikytu šokoladiniu kremu

Vidutinis 10 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Pyragaičiams:

Kremui:

Kaip gaminti?

Puode kaitinti kartu sumaišytus pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską, kol užvirs. Tada nukelti nuo ugnies ir suberti miltus. Gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Vėl grąžinti puodą ant ugnies ir dar šiek tiek pakaitinti, kol išgaruos vanduo. Tada masę perdėti į kitą indą ir iš lėto įmaišyti kiaušinius iki vientisos masės. Jei tešla gaunasi per kieta, įpilti šiek tiek karšto pieno, kad tešla gautųsi lengvai drimbanti lyg užuolaida nuo mentelės. Sudėti ją į konditerinį maišelį ir kepimo skardoje suformuoti nedidelius apvalius pyragėlius. Kepti iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir grietinėlę. Atskirame inde sumaišyti cukrų ir kukurūzų krakmolą. Į dar vieną didesnį indą sudėti kiaušinių trynius, kuriuos ištrinti su cukraus mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir suversti juos į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant ugnies. Kaitinti iki masė pradės standėti ir supilti ją ant smulkinto šokolado. Gerai išmaišyti ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele ir atvėsinti šaldytuve. Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ir juo užpildyti plikytus pyragaičius, prieš tai jų apačioje padarius skylutes su šaukštelio koteliu. Skanaus!

Naudojama įranga: