Jums reikės:
Kaip gaminti?
Išvalyto viščiuko vidų gerai įtrinti vištienos prieskoniais, įdėti nuluptą svogūną ir šakelę šviežio rozmarino. Uždaryti angą ir sandariai surišti kepimo siūlu bei pritvirtinti prie kūno galūnes, kad kepant nesudegtų ir neišbėgtų skystis. Viščiuko odą įtrinti aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu.
Bulves nuplauti, nuvalyti ir neluptas perpjauti per pusę. Sudėti jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti bulvių prieskoniais bei druska.
Viščiuką padėti ant grotelių ir kepti iki 210°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada sumažinti kaitrą iki 180°C ir apačioje po grotelėmis su viščiuku padėti kepimo indą su bulvėmis. Viską kepti maždaug 1 valandą.
Iškepusį viščiuką išimti iš orkaitės ir leisti 10 minučių „pailsėti“.
Patiekti su keptomis bulvėmis ir pabarstyti šviežiais rozmarino lapeliais.
Skanaus!