Orkaitėje kepta dorada su polenta

Paprastas 9 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Išvalytą žuvį įtrinti persilado prieskoniais, padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 21 minutę iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.

Papriką supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti persilado prieskonių ir sudėti papriką. Pakepinti ant aukštos kaitros, kol paprika pašviesės ir nukelti nuo viryklės.

Prikaistuvyje užvirti pieno ir vandens mišinį, suberti polentą ir nuolat maišant pavirti iki 5 minučių, kol polenta sutirštės. Nukelti nuo kaitros, įpilti rūkyto alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišyti. Tada suberti pakepintą papriką ir vėl gerai išmaišyti.

Žuvį patiekti kartu su polenta.

Skanaus!

Naudojama įranga: