Nekeptas plikyto kremo ir braškių tortas

Vidutinis 9 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Kremui:

Įdarui:

Dekoravimui:

Kaip gaminti?

Prikaistuvyje užvirti pieną. Kitame dubenyje sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu, sudėti į jų mišinį kiaušinių trynius, gerai išmaišyti. Iš lėto užpilti juos verdančiu pienu ir nuolat maišyti šluotele iki vientisos masės. Tada grąžinti masę į prikaistuvį ir pastatyti ant kaitros. Kaitinti ir nuolat maišyti iki kremas pradės tirštėti. Sudėti 1 dalį kambario temperatūros sviesto ir vanilinį cukrų. Maišyti kol sviestas pilnai ištirps ir taps vientisa tirštoka kreminė masė. Supilti ją į dubenį, uždengti maistine plėvelė ties kremo paviršiumi ir įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Į atvėsusį ir sustingusį kremą sudėti 2 dalį kambario temperatūros sviesto ir rankinio plaktuvo pagalba išpurenti iki vientisos masės.

Trečdalį braškių susmulkinti kubeliais. Iš kitų maždaug vienodo dydžio braškių perpjautų per pusę išdėlioti sienelę kepimo formoje. Dribsnius sumaišyti su kaupinu šaukštu kremo. Formos dugną padengti dribsnių mase ir išlyginti. Likusią dalį kremo sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba formoje užlyginti braškių sienelę bei uždengti dribsnių masės pagrindą. Tada suberti kubeliais smulkintas braškes. Išspausti ant viršaus kremo likutį ir išlyginti paviršių. Tortą padėti porai valandų į šaldytuvą, kad sustingtų.  Sustingusį tortą, užbarstyti kakavos milteliais, išimti iš formos ir dekoruoti šviežiomis uogomis bei mėtos lapeliais.

Skanaus!

Naudojama įranga: