Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Kotletukams:

  • 300 g menkės filė
  • 300 g nuluptų virtų krevečių
  • 300 g virtų bulvių
  • 150 g džiuvėsėlių
  • 30 g šviežių špinatų
  • 2 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus kepimui
  • Džiuvėsėlių apvoliojimui

Padažui:

  • 200 g graikiško jogurto
  • Žiupsnelio Susijęs vaizdas smulkintų šviežių arba džiovintų krapų
  • 0,5 citrinos žievelės
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius.

Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetės, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiuvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiuvėsėliuose.

Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai pasiskrudinti krevečių patiekalo dekoravimui.

Patiekti su jogurtiniu padažu.

Skanaus!

Naudojama įranga: Electrolux indukcinė kaitlentė