Mėlynųjų bulvių virtinukai „Gnocchi“

Vidutinis 10 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Virtinukams:

  • 500 g mėlynųjų bulvių
  • 300 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • Saujelės smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • Muskato riešuto
  • Susijęs vaizdas ekologiško sultinio kubelio
  • Žiupsnelio druskos

Padažui:

  • 500 g grietinėlės
  • 150-200 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • Žiupsnelio maltų įvairių pipirų mišinio

Dekoravimui reikės:

  • Žiupsnelio smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • Šviežios mėtos lapelių

Kaip gaminti?

Bulves išvirti su lupena. Šiek tiek atvėsinti, nulupti ir sutrinti arba sumalti. Suberti į jas miltus, įberti druskos, pora žiupsnelių tarkuoto parmezano sūrio, įtarkuoti muskato riešuto, įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti ir išminkyti iki vientisos masės. Ant darbastalio išvolioti norimo storio ritinėlius ir sujaustyti gabaliukais.

Gilesnėje keptuvėje užvirti grietinėlę, įberti arba įmalti įvairių pipirų mišinio, išmaišyti ir tada po truputį suberti tarkuotą parmezano sūrį bei nuolat maišyti iki sūris ištirps.

Puode užvirti vandenį, įmesti sultinio kubelį, ištirpinti ir sudėti virtinukus. Kai virtinukai iškyla išgriebti juos ir sudėti į padažą, išmaišyti.

Patiekti gilesnėse lėkštėse, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti šviežios mėtos lapeliais.

Skanaus!

Naudojama įranga: Electrolux indukcinė kaitlentė