Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 0,5 mėlynojo kopūsto galvos
  • 1 vištienos krūtinėlės filė dalies
  • 300-400 g konservuotų arba virtų avinžirnių
  • 100 g šviežių smidrų
  • 2 nuluptų česnako skiltelių
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno
  • 1 valg. š. sviesto
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • Susijęs vaizdas vištienos prieskonių
  • 1 šviežio rozmarino šakelės
  • Tarkuoto parmezano sūrio

Kaip gaminti?

Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, kopūstą – juostelėmis, smidrus – riekelėmis, o viršūnėles palikti nepjaustytas papuošimui.

Viename puode užvirti 1 l vandens.

Kitame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, įdėti česnako skiltelę ir trumpai pakepinti. Tada suberti šviežio rozmarino lapelius, sudėti vištieną, įberti vištienos priekonių, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Supilti vyną, sudėti susmulkintą kopūstą ir suberti smidrus. Išmaišyti ir apkepinti ant aukštos kaitros. Tada po truputį periodiškai pamaišant įpilti po samtį verdančio vandens iš pirmojo puodo. Pilti iki norimo tirštumo. Kai kopūstas suminkštėja, sudėti avinžirnius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti, sumažinti kaitrą, uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.

Keptuvėje išlydyti sviestą kartu su šlakeliu aliejaus, įmesti česnako skiltelę, sudėti smidrų viršūnėles, įberti druskos, pipirų, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes.

Patiekti dubenėliuose, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti smidrų viršūnėlėmis.

Skanaus!

Naudojama įranga: