Maskarponės kremo desertas su citrinų želė

Vidutinis 8 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

  

Jums reikės:

  • 1-2 pakuotės damų pirštelių
  • 1 puodelio atvėsusios stiprios juodos kavos

Kremui:

Želė:

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Želatino lakštus pamerkti į šaltą vandenį. Citrinų tyrę arba sultis užvirti, įdėti į ją iš vandens ištrauktus išbrinkusius želatinos lakštus ir maišyti, kol ištirps, ir dar kartą užvirs. Nukelti nuo ugnies ir plonu sluoksniu išpilti į kokį nors platesnį indą. Atvėsinti ir leisti šaldytuve sustingti.

Damų pirštelius perpjauti per pusę, pamirkyti kavoje ir išdėlioti stačius formelės krašto viduje. Formelių dugną užbarstyti damų pirštelių trupiniais.

Kiaušinių trynius kartu su cukrumi išplakti plaktuvu iki purios masės. Perskirti trynių masę per pusę ir į vieną dalį po truputį dėti maskarponę bei plakti kartu su trynių mase. Po to suversti likusius trynius ir šluotele išmaišyti iki vientisos masės.  Gauta mase ištepti damų pirštelių vidinę pusę, o likusią masę suversti į konditerinį maišelį. Sustingusią želė „išdraskyti“ su šluotele ir įdėti po sluoksnį į formelių vidų. Tada konditerinio maišelio pagalba užpildyti formeles kremu ir suformuoti bokštelius. Paviršių užbarstyti kakavos milteliais. Išimti iš formelių ir patiekti. Skanaus!

Naudojama įranga: