I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Maskarponės kremo desertas su citrinų želė


Ingredientai


Jums reikės:

1-2 pakuotės damų pirštelių
1 puodelio atvėsusios stiprios juodos kavos

Kremui:

70 g cukraus

Želė:

500 ml šalto vandens

Papuošimui:

  • 1Želatino lakštus pamerkti į šaltą vandenį. Citrinų tyrę arba sultis užvirti, įdėti į ją iš vandens ištrauktus išbrinkusius želatinos lakštus ir maišyti, kol ištirps, ir dar kartą užvirs. Nukelti nuo ugnies ir plonu sluoksniu išpilti į kokį nors platesnį indą. Atvėsinti ir leisti šaldytuve sustingti.
  • 2Damų pirštelius perpjauti per pusę, pamirkyti kavoje ir išdėlioti stačius formelės krašto viduje. Formelių dugną užbarstyti damų pirštelių trupiniais.
  • 3Kiaušinių trynius kartu su cukrumi išplakti plaktuvu iki purios masės. Perskirti trynių masę per pusę ir į vieną dalį po truputį dėti maskarponę bei plakti kartu su trynių mase. Po to suversti likusius trynius ir šluotele išmaišyti iki vientisos masės. Gauta mase ištepti damų pirštelių vidinę pusę, o likusią masę suversti į konditerinį maišelį. Sustingusią želė „išdraskyti“ su šluotele ir įdėti po sluoksnį į formelių vidų. Tada konditerinio maišelio pagalba užpildyti formeles kremu ir suformuoti bokštelius. Paviršių užbarstyti kakavos milteliais. Išimti iš formelių ir patiekti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis