Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu

Paprastas 12 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Biskvitui:

Kremui:

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Smulkintuve sumalti lazdyno riešutus kartu su cukraus pudra ir miltais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį. Iš lėto viską išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti. Paviršių apibarstyti cinamonu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.

Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą. Paviršių gražiai išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų bei sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos, apibarstyti juodojo šokolado pabarstukais arba drožlėmis. Patiekti su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstyti netirpia cukraus pudra bei papuošti šviežios mėtos lapeliais.  Skanaus!

Naudojama įranga: