Lazdyno riešutų morenginis tortas su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis

Vidutinis 15 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Morenginiam biskvitui:

Plikytam kremui:

  • 400 ml pieno
  • 4 kiaušinių trynių
  • 40 g cukraus
  • 40 g kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Dansukker logo“ cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
  • 40 g sviesto
  • 1 valg. š. maskarponės sūrio

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.

Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba tolygiai paskirstyti apvalioje kepimo formoje arba žiede. Padaryti aukštesnę sienelę ties formos kraštu. Paviršių apibarstyti juoduoju šokoladu ir kepti 15 minučių iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.

Trynius išplakti kartu su cukrumi, vaniline cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu iki kreminės konsistencijos.

Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti.  Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos ir padėti ant serviravimo lėkštės ar padėklo, kad atvėstų.

Išimti kremą iš šaldytuvo, nuimti maistinę plėvelę ir įdėti į jį gerą šaukštą maskarponės sūrio. Elektrinio plakiklio pagalba perplakti masę iki purumo. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir gražiai paskirstyti ant biskvito paviršiaus.

Dekoruoti šviežiomis uogomis, šviežios mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra.

Prieš patiekiant geriausia dar įdėti porai valandų į šaldytuvą, kad kremas visiškai sustingtų.

Skanaus!

 

Naudojama įranga: