Lazdyno riešutų „makaronada“ su šviežiomis avietėmis

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Sausainiams:

  • 4 kiaušinių baltymų
  • 15 g cukraus
  • 125 g lazdyno riešutų su odele
  • 225 g Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Dansukker logo“ cukraus pudros
  • 15 g miltų

Plikytam kremui:

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.

Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti vienodo skersmens (stiklinės dydžio), apskritimo formos sausainius. Kepti 15 minučių iki 140°C įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusius išimti iš skardos, kad gerai atvėstų.

Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti.  Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą, įberti vanilinės cukraus pudros ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Atvėsusį kremą sumaišyti su natūralia lazdyno riešutų pasta iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.

Sausainius padalinti į dvi lygias dalis ir vienos dalies sausainius išdėlioti viršumi į apačią. Ant jų ties krašteliu išdėlioti apskritimu avietes. Aviečių vidurį konditerinio maišelio pagalba užpildyti kremu. Pabarstyti cukraus pudra ir uždengti likusiomis sausainių puselėmis be aviečių.

Skanaus!

Naudojama įranga: