Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Cukinijas įdėti į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirti 2 minutes. Ištraukti iš puodo ir panardinti į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausia su ledukais), kad neprarastų ryškios žalios spalvos, bei palikti, kad atvėstų.

Į kitą dubenį sudėti konservuotą tuną, kaparėlius, džiuvėselius, kedro riešutus, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.

Svogūną susmulkinti kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberti juos į tuno masę, sudėti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišyti.

Atvėsusias cukinijas perpjauti per pusę išilgai ir išskobti sėklų masę. Užpildyti puseles tuno įdaru ir padaryti kalnelius.

Įdarytas cukinijas suguldyti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei pabarstyti likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Iškepusias pabarstyti persilado prieskoniais ir pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.

Skanaus!

Naudojama įranga: