Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos išpjovos (vieno didesnio gabalo)
  • Keleto riekelių plonai pjaustyto vytinto kumpio arba rūkytos šoninės
  • 6 vnt. šalotinių svogūnų
  • 2 šakelių šviežio šalavijo
  • 1 šakelės šviežio rozmarino
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio Susijęs vaizdas džiovinto česnako granulių
  • 4-6 grūdelių juodųjų pipirų
  • 25 g sviesto
  • 20 ml balto sauso vyno
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus kepimui
  • Keleto šlakelių „SAPOROSO“ juodojo balzaminio acto 

Kaip gaminti?

Svogūnus nulupti ir perpjauti išilgai per pusę. Išdėlioti perpjauta puse į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti kiekvieną puselę juoduoju balzaminiu actu. Tada užberti šviežio rosmarino lapelių, džiovinto česnako granulių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garais (arba pastačius apačioje keramikinį indelį su vandeniu) 15 minučių.

Išpjovą supjaustyti 2-3 cm storio riekelėmis – medalionais. Medalionų kraštus apsukti vytinto kumpio arba rūkytos šoninės juostelėmis, uždėti po 2 lapelius šalavijo ir sutvirtinti kulinariniu siūlu.

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti pipirų grūdelius, įdėti sviestą ir likusius šalavijo lapelius. Tada sudėti kiaulienos medalionus ir gražiai apskrudinti iš abiejų pusių. Užpilti baltu vynu. Iš orkaitės išimti iškepusius svogūnus ir įdėti į ją penkioms minutėms mėsą.

Iškepusią mėsą patiekti su karamelizuotais svogūnais ir mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Naudojama įranga: Electrolux indukcinė kaitlentė