Keptos putpelės su citrininiu rozmarinų padažu

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Putpelėms su padažu:

  • 4 putpelių
  • 2 valg. š. kiaulių taukų
  • 1 nuluptos česnako skiltelės
  • 3 šakelių šviežio rozmarino
  • 2 šakelių šviežio šalavijo
  • 1 citrinos
  • 1 stiklinės balto sauso vyno
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio balzaminio acto

Garnyrui:

  • 0,5 kg mini bulvyčių
  • 1 neluptos česnako skiltelės
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno
  • Susijęs vaizdas bulvių prieskonių
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Putpeles gerai nuplauti ir su liepsna nusvilinti plunksnų likučius. Perpjauti jas per pusę krūtinės dalyje ir nepažeisti nugarinės dalies. Išnarinti kauliukus ir išskleisti, kaip viščiuką „Tabaka“. Keptuvėje įkaitini alyvuogių aliejų kartu su nulupta česnako skiltele. Sudėti putpeles nugarine dalimi į apačią. Ant kiekvienos putpelės per vidurį uždėti po gabaliuką kiaulių taukų. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, įdėti po 2 šakeles rozmarino ir šalavijo. Po poros minučių supilti baltą vyną ir išspaustos citrinos sultis. Apibarstyti druska ir troškinti apie 20 minučių atviroje keptuvėje.

Bulves nuplauti ir perpjauti per pusę. Puode įkaitinti aliejų su nelupta česnako skiltele, sudėti bulves. Paskrudinti retkarčiais pamaišant. Įberti bulvių prieskonių ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti. Tada supilti vyną, uždengti ir troškinti apie 20 minučių.

Putpeles patiekti su bulvėmis ir užpilti padažu iš keptuvės. Pabarstyti šviežiais rozmarino lapeliais, šviežiai maltais pipirais ir pašlakstyti balzaminiu actu.

Skanaus!

Naudojama įranga: