Karamelinis obuolių pyragas

Vidutinis 8 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Pagrindui:

  • 100 g migdolų riešutų
  • 400 g kvietinių miltų
  • 120 g Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Dansukker logo“ cukraus pudros
  • 200 g šalto kubeliais pjaustyto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos

Obuolių karamelės įdarui:

  • 1 kg obuolių
  • 200 g cukraus

Kaip gaminti?

Į elektrinį smulkintuvą suberti birius produktus: miltus, cukraus pudrą, druską ir riešutus. Sumalti iki smulkių trupinių. Tada po truputį dėti sviesto kubelius ir toliau malti. Tada įmušti kiaušinį ir permalti iki vientisos masės. Gautą masę išlyginti nestoru sluoksniu ant maistinės plėvelės, suvynioti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įberti 50 g cukraus į įkaitintą keptuvę ir išlydyti. Taip po truputį suberti visą likusį cukrų ir išlydyti. Gautą karamelę išpilti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis ir norimu būdu išdėlioti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Galima pabandyti išdėlioti rožės žiedlapių principu. Palikti nuo formos krašto 3-4 cm laisvus. Ant obuolių viršaus išdėlioti sulaužytos karamelės gabaliukus. Tada ant viršaus per burokinę tarką sutarkuoti sustingusią tešlą ir gražiai užpildyti bei išlyginti kraštus ir paviršių.

Kepti 20-30 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį išimti iš kepimo formos apverčiant apatine obuolių dalimi į viršų.

Skanaus!

Naudojama įranga: