Kalėdinis keksas su apelsinų cukatais

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Elektriniame smulkintuve kartu su apelsinų likeriu susmulkinti migdolus, lazdyno riešutus ir apelsinų cukatus. Rudą cukrų kartu su sviestu išsukti iki purios masės, suberti migdolų miltus ir gerai išmaišyti. Tada palaipsniui maišant supilti kiaušinių masę ir pieną. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, suberti į sviestinę masę ir vėl viską gerai išmaišyti. Tada suberti riešutų ir cukatų trupinius bei išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai dvylikai valandų. Prieš kepimą palaikyti kambario temperatūroje gerą valandą. Kepimo forma ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Sudėti tešlą, įspausti keletą apelsinų cukatų griežinėlių ir kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Dekoruoti netirpia cukraus pudra. Galima gražiai supakuoti ir dovanoti Kalėdų proga.

Naudojama įranga: