Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Vidutinis 20 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Pyragui:

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Pyragui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus susmulkinti kubeliais ir sudėti į dubenį. Įberti maltų gvazdikėlių, įtarkuoti imbiero, užpilti romu, gerai išmaišyti ir palikti nakčiai marinuotis.

Elektrinio plakiklio pagalba sviestą išsukti kartu su baltu cukrumi iki purios masės. Tada suberti rudąjį cukrų ir dar kartą išpurenti. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą viską išpurenti iki vientisos masės. Tada sudėti marinuotus vaisius ir išmaišyti. Tešla gaunasi tiršta ir drimbanti nuo šaukšto. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti kraštus miltais. Suversti į ją gautą tešlą, išlyginti paviršių ir kepti iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 2 val. Iškepusį gerai atvėsinti (geriausia per naktį).

Papuošimui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus sumaišyti su abrikosų džemų ir jais dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Kraštus apibarstyti netirpia cukraus pudra.

Skanaus!

Naudojama įranga: