Kalėdiniai keksiukai

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Dekoravimui:

Kaip gaminti?

Sviestą išsukti su rudumi cukrumi iki purios masės. Po truputį į ją pilti ir maišyti kambario temperatūros kiaušinių masę. Viska gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Vėl viską gerai išmaišyti ir padalinti tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti šokoladą, į kitą – pistacijų pastą. Formeles ištepti lydytu sviestu ir konditerinio maišelio pagalbą paskirstyti į jas tešlą. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti apie 25 minutes.

Atskiruose induose ištirpinti juodą ir baltą šokoladus, sumaišyti su aliejumi. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus panardinti iki pusės į glaistą ir apibarstyti liofilizuotų aviečių trupiniais bei smulkintomis pistacijomis. Džiaugsmas akims ir skonio receptoriams!

Naudojama įranga: