I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinė žąsis su apelsinų salotomis


Ingredientai


Jums reikės:

1 žąsies
1 didelio svogūno
Šviežio rozmarino šakelių
Druskos
Pipirų
1 stiklinės balto vyno
1 kg mažų bulvių
Bulvių prieskonių
2 česnako skiltelių
2-3 didelių apelsinų
Džiovinto raudonėlio
  • 1Išdorotą žąsį nuplauti, nudeginti plunksnų likučius, nupjauti riebalų perteklių ir uodegą. Į vidų įdėti per pusė perpjautą svogūną ir porą rozmarino šakelių. Tada gausiai ištepti ir gerai įtrinti žąsį druskos bei pipirų mišiniu. Paukštį surišti kulinarine virve ir prispausti jo galūnės prie kūno, kad kepdamas išlaikytų gražią formą. Į gilią skardą supilti vyną ir įmesti rozmarino šakelę. Ant skardosuždėti groteles ir ant jų padėti žąsį nugara į viršų. Paukščio odą subadyti su mediniu iešmu ir uždengti maistine folija. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę, pakepti 10-15 minučių ir sumažinti kaitrą iki 190°C. Kepti apie 2 valandas, priklausomai nuo žąsies dydžio (1 kg kepa 40 minučių). Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos ant grotelių sudėti prieskoniuose su česnaku ir aliejumi įtrintas bei per pusę perpjautas bulves. Likus 10 minučių iki kepimopabaigos nudengti žąsį. Patiekiant ant stalo bulves apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.
  • 2Apelsinus nulupti su peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Atskirame indelyje sumaišyti aliejų, pipirus, druską, džiovintą raudonėlį ir išspaustą česnako skiltelę. Užpilti apelsinus ir išmaišyti. Patiekti su žąsimi ir keptomis bulvėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis