Kalėdinė žąsis su apelsinų salotomis

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 1 žąsies
  • 1 didelio svogūno
  • Šviežio rozmarino šakelių
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 stiklinės balto vyno
  • 1 kg mažų bulvių
  • Susijęs vaizdas bulvių prieskonių
  • 2 česnako skiltelių
  • Rūkyto alyvuogių aliejaus
  • 2-3 didelių apelsinų
  • Džiovinto raudonėlio
  • Alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?

Išdorotą žąsį nuplauti, nudeginti plunksnų likučius, nupjauti riebalų perteklių ir uodegą. Į vidų įdėti per pusė perpjautą svogūną ir porą rozmarino šakelių. Tada gausiai ištepti ir gerai įtrinti žąsį druskos bei pipirų mišiniu. Paukštį surišti kulinarine virve ir prispausti jo galūnės prie kūno, kad kepdamas išlaikytų gražią formą. Į gilią skardą supilti vyną ir įmesti rozmarino šakelę. Ant skardosuždėti groteles ir ant jų padėti žąsį nugara į viršų. Paukščio odą subadyti su mediniu iešmu ir uždengti maistine folija. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę, pakepti 10-15 minučių ir sumažinti kaitrą iki 190°C. Kepti apie 2 valandas, priklausomai nuo žąsies dydžio (1 kg kepa 40 minučių). Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos ant grotelių sudėti prieskoniuose su česnaku ir aliejumi įtrintas bei per pusę perpjautas bulves. Likus 10 minučių iki kepimopabaigos nudengti žąsį. Patiekiant ant stalo bulves apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.

Apelsinus nulupti su peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Atskirame indelyje sumaišyti aliejų, pipirus, druską, džiovintą raudonėlį ir išspaustą česnako skiltelę. Užpilti apelsinus ir išmaišyti. Patiekti su žąsimi ir keptomis bulvėmis. Skanaus!

Naudojama įranga: