Juoda duona įdaryti kalmarai

Vidutinis 14 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Kaip gaminti?

Duoną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, įmesti česnako skiltelę ir įdėti ančiuvių filė gabaliukus. Maišyti ir kepti, kol ančiuviai pilnai suirs. Išimti česnako skiltelę ir suberti duonos kubelius. Išmaišyti, pabarstyti 1 arb. š. persilado prieskonių, dar kartą permaišyti. Užpilti baltu vynu, subeti smulkintas petražoles, gerai išmaišyti ir nukelti nuo katros. Visą ketuvės turinį suversti į dubenį. Suberti džiuvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, įmiušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

Išvalyti ir nusausinti kalmarus. Uodegos dalį užspausti mediniu iešmeliu ir įdaryti kalmarus duonos įdaru. Užspausti ir kitą kalmaro dalį mediniu iešmeliu. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros ir sudėti įdarytus kalmarus. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, užpilti baltuoju balzaminiu actu. Pabarstyti druska ir pipirais, sumažinti kaitrą, uždengti ir kepti 5 minutes. Patiekti su konservuotomis daržovėmis.

Skanaus!

Naudojama įranga: