Itališki virtinukai „Gnocchi“ su porų padažu ir karamelizuota jautiena

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

Itališkiems virtinukams:

  • 400 g bulvių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 100 g miltų
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Žiupsnelio malto muskato riešuto
  • Druskos, pipirų

Karamelizuotai jautienai:

  • 300 g maltos jautienos
  • 1 neluptos česnako skiltelės
  • 2 šviežio rozmarino šakelių
  • Šlakelio balzaminio acto
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

Padažui:

  • 1 didelės bulvės
  • 1 poro stiebo
  • 1 arb. š. Susijęs vaizdas daržovių sultinio
  • 1 nuluptos česnako skiltelės

Kaip gaminti?

Išvirti 1 litrą sultinio ir palikti karštai.

Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir apkepinti jame neluptą česnako skiltelę kartu su šviežio rozmarino šakele. Kai apskrunda ir aliejus prisigeria kvapo, išimti česnaką ir rozmariną. Tada sudėti maltą jautieną ir apskrudinti. Kai mėsa paruduoja, apšlakstyti balzaminiu actu , gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų, vėl permaišyti, įmesti šviežio rozmarino šakelę, uždengti ir nukelti nuo kaitros. Palikti šiltai.

Nuskusti didelę bulvę ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Nulupti porą ir supjaustyti pusžiedžiais. Įkaitinti keptuvėje aliejų kartu su nelupta česnako skiltele. Suberti susmulkintą bulvę, apkepinti. Tada suberti supjaustytą porą, išmaišyti ir apkepinti. Užpilti sultiniu, kad apsemtų visas daržoves ir patroškinti 10-15 minučių. Kai daržovės suminkštėja, nukelti nuo kaitros, supilti į aukštesnį indą ir sutrinti elektriniu trintuvu. Palikti šiltai.

Išvirti neluptas bulves ant silpnos kaitros. Išvirusias nulupti ir sutrinti. Suberti miltus, tarkuotą parmezano sūrį, malto muskato riešuto, druskos ir pipirų žiupsnelį, du kiaušinio trynius ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės.  Gautą masė padalinti į keletą dalių, paberti miltų ant stalo ir rankomis iškočioti 2-3 cm storio „dešreles“. supjaustyti jas 1-2 cm storio gabaliukais. Sumesti juos į verdantį vandenį ir laukti, kol iškils. Pavirti 1-2 minutes. Su kiaurasamčiu išgriebti ir pateikti kartu su porų padažu, apibarstyti karamelizuota jautiena ir tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!

 

 

Naudojama įranga: