Itališka duona „Focaccia“

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

  

Jums reikės:

Padui:

Įdarui:

  • Vytinto Parmos kumpio
  • Tepamo kreminio sūrio
  • Ančiuvių
  • Vyšninių pomidoriukų
  • Šviežių rozmarinų
  • Susijęs vaizdas persilado prieskonių
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 ml vandens

Kaip gaminti?

Miltus sumaišyti su druska. Mieles susmulkinti ir apibarstyti cukrumi. Sudėti į šiltą vandenį ir maišyti, kol ištirps.Tuomet įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišyti. Po truputį pilti vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišyti. Kai tešla tampa tinkama minkymui, išversti ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkyti. Tada sukamais judesiais suformuoti apksritimą ir įdėti jį į miltais pabarstytą indą, užpilti gausiai alyvuogių aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti). Skardą gausiai ištepti aliejumi ir joje tolygiai paskirstyti iškilusią tešlą. Dar kartą palikti, kad iškiltų. Tada pirštų galiukais gražiai paspaudyti visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstyti šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėlioti per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikti tuščią, ant kurios jau iškepusios užtepti mėgstamo tepamo sūrio ir uždėti vytinto Parmos kumpio. Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ką tik iškepusią apipilti vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus) sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėti likusius ingredientus, apibarstyti šviežiu rozmarinu. Skanaus!

Naudojama įranga: