Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu

Vidutinis 12 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 600 g vištienos kulšelių mėsos be kaulo ir odos
  • 1 nedidelis moliūgas
  • 200 g pusiau minkšto brandinto sūrio (geriausiai tiktų itališkas taledžo sūris)
  • 100 g plonai pjaustyto virto itališko kumpio
  • 2 nuluptų česnako skiltelių
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Rūkyto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • Susijęs vaizdas vištienos prieskonių
  • 2 šviežio rozmarino šakelių

Kaip gaminti?

Moliūgą perpjauti per pusę ir išimti sėklų masę. Tada supjaustyti pusmėnuliais ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti plonomis riekelėmis pjaustyta česnako skiltele bei rozmarino lapeliais. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Sūrį supjaustyti 1 cm storio ir pločio juostelėmis.

Mėsos gabaliukų paviršių pabarstyti vištienos prieskoniais. Tada ant kiekvieno gabaliuko uždėti po kumpio riekelę bei po 2 sūrio juosteles. Susukti mėsos gabaliukus ir užspausti mediniais iešmeliais.

Gilesnėje keptuvėje, tinkančioje dėti į orkaitę, įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su nesmulkinta česnako skiltele. Sudėti vištienos suktinukus, pabarstyti druska, pipirais ir ant aukštos kaitros apkepinti iš abiejų pusių. Tada supilti baltą vyną ir patroškinti porą minučių. Orkaitėje apkepintą moliūgą sudėti į keptuvę su vištiena ir įdėti atgal į orkaitę 5 minutėms.

Vištieną su moliūgo riekelėmis patiekti lėkštėje, užpilti keptuvėje susidariusiu padažu ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Naudojama įranga: