I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ėrienos šonkauliai su polenta


Ingredientai


Jums reikės šonkauliams:

1 kg ėrienos šonkaulių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio persilado prieskonių
Saujelės kadagio uogų
Šakelės šviežio rozmarino
Šakelės šviežio šalavijo
Šakelės šviežio baziliko
Saujelės lauro lapų

Jums reikės polentai:

1 l pieno
50 g sviesto
Žiupsnelio druskos
  • 1Nuplautus ir nusausintus ėrienos šonkaulius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir mėsa į apačią išdėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, ant kiekvieno gabaliuko uždėti po lauro lapelį, užberti kadagio uogų, rozmarino bei šalavijo lapelių, apibarstyti druska, maltais juodaisiais pipirais bei persilado prieskoniais. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių ir nustatyti 25% garų rėžimą. Jei Jūsų orkaitė neturi garų funkcijos, orkaitės apačioje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu. Įpusėjus kepimui, į indelį galima įpilti maždaug 30 ml balto vyno.
  • 2Prikaistuvyje užvirti pieną ir nuolat maišant šluotele iš lėto suberti kukurūzų kruopas. Virti maždaug 5 minutes ant silpnos kaitros ir nuolat maišyti. Tada įdėti sviesto, įpilti rūkyto alyvuogių aliejaus, įberti druskos pagal skonį ir gerai išmaišyti, kol sviestas ištirps.
  • 3Lėkštėje serviruoti polentą su iškepusiais ėrienos šonkauliais, pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu, apibarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais, kadagio uogomis ir šviežiais baziliko lapeliais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis