„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais

Vidutinis 14 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 400 g jautienos faršo
  • 250 g rikotos sūrio
  • 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
  • 250 g „Cannelloni“ makaronų
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų tyrės
  • 1 baklažanas
  • 1 skiltelė česnako
  • 50 g sviesto
  • 0,5 l pieno
  • 3 valg. š. miltų
  • Tarkuoto parmezano sūrio
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Žiupsnelis druskos
  • Susijęs vaizdas persilado prieskonių

Kaip gaminti?

Baklažaną supjaustyti 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinti iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų ir įmesti nuluptą neslukintą česnako skiltelę, supilti konservuotų pomidorų tyrę, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 10-15 minučių retkarčiais pamaišant.

Pasmulkinti lašinukus ir sumaišyti su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepti keptuvėje ir sudėti faršą. Viską gerai išmaišyti ir pakepinti, kol faršas iškeps. Tada užpilti balzaminio acto ir viską gerai permaišyti. Iškepusį faršą suberti į atskirą gilų indą. Įdėti rikotos surį, porą šaukštų ištroškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišyti.

Kanelonius po minutę apvirti  sūdytame vandnyje. Virti atskirai po 5-6 vnt., kad nesuliptų. Konditerinio maišelio pagalba įdaryti juos faršo ir rikotos mase.

Prikaistuvyje išlydyti  sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos ir permaišyti.

Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus makaronus ir apiberti dalimi plėšytų baklažano riekelių. Užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Suberti likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepti pomidorų padažu, gausiai apibarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

Skanaus!

Naudojama įranga: