Bulvių pyragas

Paprastas 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 0,5 kg bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinėlės
  • 20 g sviesto
  • Saujos džiuvėsėlių
  • Susijęs vaizdas bulvių prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 100 g ementalio sūrio
  • 100 g gorgonzolos sūrio
  • 100 g virto kiaulienos kumpio
  • Šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, baziliko arba rozmarino

Kaip gaminti?

Bulves nuskusti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Tarkius sumaišyti su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Plačią kepimo formą ištepti sviestu ir dugną bei sieneles padengti džiuvėsėliais. Sudėti tarkius ir paspaudžiant išlyginti. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Ant iškepusio pagrindo išdėlioti kumpį, paplešytą sūrį, paibarstyti tarkuotu parmezanu. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, kol išsilydys sūris. Patiekti apibarstytą turimais žalumynais. Skanaus!

Naudojama įranga: