Bretoniški sausainiai su „Mousseline“ kremu

Vidutinis 11 Ingridientai
Recepto autorius
Ali Gadžijevas
Spausdinti

Jums reikės:

Sausainiams:

Kremui:

  • 200 ml pieno
  • 2 kiaušinių trynių
  • 80 g cukraus
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Dansukker logo“ cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
  • 130 g sviesto

Papuošimui:

Kaip gaminti?

Dubenyje elektrinio plakiklio pagalba išpurenti sviestą kartu su cukrumi. Tada suberti miltus, kepimo miltelius ir viską perplakti. Atskirai po vieną dėti kiaušinių trynius ir nuolat plakti iki vientisos tvirtos masės.

Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos į kepimo žiedus formuoti 1 cm storio sausainius. Jei neturite kepimo žiedų, tešlą galima iškočioti ir suformuoti sausainius stiklinės pagalba. Kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusius atvėsinti.

Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti.  Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įberti vanilinės cukraus pudros, po truputį dėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi ir sutirštės. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ir dekoruoti sausainių viršutinę dalį. Į kremo vidurį įspausti konservuotą mini obuoliuką ir apibarstyti natūralia kakava.

Skanaus!

 

Naudojama įranga: