Befstrogenas su lazdyno riešutų padažu

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 800 g jautienos kumpio arba mentės
  • 600 ml pieno
  • 2 valg. š. miltų
  • 1 valg. š. sviesto
  • 80 g nuluptų lazdyno riešutų
  • 1 šakelės šviežio šalavijo
  • 2 šakelių šviežio rozmarino
  • 2 šakelių šviežių petražolių
  • 0,5 arb. š. Susijęs vaizdas džiovinto česnako granulių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Šviesios itališkos duonos

Kaip gaminti?

Jautieną supjaustyti maždaug 2 cm storio kubeliais arba juostelėmis.

Į smulkintuvą suberti lazdyno riešutus, rozmarino ir šalavijo lapelius, džiovinto česnako granules, maltus juoduosius pipirus, įpilti 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus ir viską sumalti iki smulkių trupinių.

Aukštesnėje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti maltą riešutų mišinį, išmaišyti ir pakepinti 1 minutę. Tada įdėti sviestą ir išmaišyti. Kai sviestas ištirps, sudėti smulkintą jautieną, išmaišyti ir pakepinti, kol išgaruos skystis. Tada įberti miltus, gerai išmaišyti, kol nebesimatys baltų taškelių, supilti pieną, įberti druskos ir permaišyti. Kai pienas užvirs, sumažinti kaitrą, uždengti ir troškinti 2 val. ant silpnos kaitros. Periodiškai pamaišyti. Jei padažas labai sutirštėja ir pradeda svilti, įpilti vandens.

Duoną supjaustyti riekelėmis, kurių vieną pusę ištepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais. Apskrudinti iš abiejų pusių grilio keptuvėje arba orkaitėje.

Befstrogeną patiekti dubenėliuose su skrudinta duona, apibarstyti smulkintais petražolių lapeliais

Skanaus!

Naudojama įranga: Electrolux indukcinė kaitlentė