Baklažanų kroketai

Vidutinis 9 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  • 1 vidutinio baklažano
  • 1 svogūno
  • 200 g jautienos faršo
  • 200 g džiuvėsėlių
  • 1 kiaušinio
  • 100 ml vandens
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio Susijęs vaizdas prieskonių maltai mėsai

Kaip gaminti?

Svogūną susmulkinti. Neluptą baklažaną taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberti svogūnus. Pakepinti, kol svogūnai suminkštės. Tada suberti baklažanus ir pakepinti. Kai keptuvė išsausėja, įpilti 100 ml vandens, įberti druskos, sumažinti kaitrą ir patroškinti daržoves 3-5 min.

Į didesnį dubenį sudėti faršą, įberti 4-5 valg. š. džiuvėsėlių, įmušti kiaušinį, įberti maltos mėsos prieskonių, sudėti troškintas daržoves ir viską gerai išmaišyti.

Pašlapinti rankas ir iš gautos masės formuoti rutuliuko formos kroketus. Ant lėkštės paberti džiuvėsėlių ir juose apvolioti baklažanų kroketus.

Prikaistuvyje įkaitinti alyvuogių aliejų (įpilti aliejaus tiek, kad gerai apsemtų kroketus) ir jame apskrudinti baklažanų kroketus. Išimtus iš puodo kroketus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, ir pabarstyti druska.

Patiekti, kaip karštą užkandį. Skanūs ir atvėsę.

Skanaus!

Naudojama įranga: