Ant grilio kepti vištienos sparneliai su šonine ir bolivinės balandos salotomis

Vidutinis 13 Ingridientai
Recepto autorius
Gian Luca Demarco
Spausdinti

Jums reikės:

  •    10 vištienos sparnelių
  • 10 riekelių plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės
  • 1 paprikos
  • 1 čili pipiro
  • 1 skiltelės česnako
  • 300 vyšninių pomidoriukų
  • 0,5 stiklinės bolivinės balandos
  • 200 ml sojos padažo
  • Šlakelio „Tabasco“ padažo
  • Nedidelės saujelės svogūno laiškų
  • Poros šakelių petražolių
  • Žiupsnelio druskos
  • Rūkyto alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?

Santykiu 1:2 išvirti bolivinę balandą sūdytame vandenyje. Atvėsinti. Papriką apskrudinti grilyje arba orkaitėje. Nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Vyšninius pomidoriukus perpjauti per pusę. Svogūno laiškus ir petražoles smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti, įdėti druskos, pašlakstyti aliejumi ir dar kartą permaišyti.

Čili pipirą perpjauti per pusę išilgai, išimti sėklas ir susmulkinti. Sojos padažą supilti į didesnį puodelį, įpilti „Tabasco“ padažo, suberti smulkintą česnaką ir čili pipirą. Viską išmaišyti.

Vištienos sparnelius apvynioti šonine ir kepti grilyje arba keptuvėje ant vidutinės kaitros. Apvertus ant kitos pusės apšlakstyti sojos padažo mišiniu. Kepti 20 minučių, kas 5 minutes pašlakstant mišiniu.

Sparnelius patiekti su bolivinės balandos salotomis.

Skanaus!

Naudojama įranga: