Mišinys duonos kepimui „EASY BREAD“ (400 g)

Pagrindinė receptūra:

400 g EASY BREAD mišinio
570 g šilto vandens
20 g mielių
400 g kvietinių miltų

Mieles sumaišyti su šiltu vandeniu ir joms ištirpus supilti į mišinį EASY BREAD, sumaišytą su kvietiniais miltais. Maišyti, kol masė taps vientisa.
Palikti tešlą pasirauginti apie 90 min. kambario temperatūroje.
Dėti į formeles ir dar pakildinti 30-40 min. kambario temperatūroje.
Dėti kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje ir iš karto temperatūrą sumažinti iki 180°C (jei orkaitėje yra garų funkcija, rekomenduojame kepti su garais).
Kepant apie 500 g svorio duoną, kepti 40-50 min.
Kepant mažus, apie 50 g, duoniukus, kepti 25-30 min.

Sudedamosios dalys: nemaltų kviečių miltai; linai, saulėgrąžos; cukrus; ruginiai miltai; moliūgai; avižiniai dribsniai; sausas rugių raugas (visiškai išlukštenti rugiai, ruginiai salyklo miltai, startinė kultūra) druska; skrudinti kviečių salyklo miltai.

100 gramų gaminio maistingumo informacija:

Energinė vertė 1754 KJ / 420 Kcal

Iš viso riebalų 19 g

Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2.5 g

Iš viso angliavandenių 46 g

Iš kurių cukrus 15.7 g

Iš viso baltymų 13.2 g

Maistinės skaidulos 13 g

Druska 3 g

Kiekis: 400 g

Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą sausoje, gerai vėdinamoje vietoje, ne aukštesnėje nei 25˚C temperatūroje.

Kilmės šalis: Čekijos Respublika.